#zougla

Καλωσήρθατε στο #zougla. Για να συνδεθείτε στο chat, μπείτε στη σελίδα https://chat.zougla.gr

Επιπλέον, πρέπει να ορίσετε ψευδώνυμο (nick) και στη συνέχεια να πατήσετε Start

Κανόνες και πολιτική λειτουργίας:

Οι χρήστες που συνδέονται στο #zougla οφείλουν να γνωρίζουν τους κανόνες και την πολιτική λειτουργίας του καναλιού.

Κύριος στόχος του καναλιού είναι η ανταλλαγή απόψεων και η δημιουργία συζητήσεων που δεν προσβάλλουν την ανθρώπινη υπόσταση και δεν στοχοποιούν συγκεκριμένες ομάδες ατόμων.

Βασικός στόχος είναι η ψυχαγωγία και όχι η προώθηση πολιτικών και θρησκευτικών πεποιθήσεων, απόψεις που δεν ενστερνίζονται όλοι.

Απαγορεύεται η χρήση προσωνύμιων που έχουν ρατσιστικό/σεξουαλικό ή άλλο χαρακτήρα, που θα μπορούσε να προσβάλλει κάποιο άλλο μέλος ή ολόκληρο το κανάλι, κάθε είδους διαφημίσεις Spam/Ιστοσελίδων/Blog που έχουν ως σκοπό οποιονδήποτε κερδοσκοπικό χαρακτήρα και τέλος κάθε είδους μορφή κατάχρησης όπως Flooding/Abuse των υπηρεσιών που σας παρέχονται.

Οι διαχειριστές/operators του #zougla δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν/παρακολουθούν τα μηνύματα που ανταλλάσσετε μεταξύ σας (προσωπικά μηνύματα) και επομένως δεν φέρουν καμία ευθύνη για ενδεχόμενες μη νόμιμες ενέργειες σας.

Συχνές ερωτήσεις:

Γιατί να κατοχυρώσω το ψευδώνυμό (nickname) μου;

Για να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος άλλος το ψευδώνυμό (nickname) σας, όταν εσείς δεν είστε συνδεδεμένοι στο chat, θα πρέπει να κάνετε εγγραφή/κατοχύρωση.

Για να κατοχυρώσετε το Nickname σας πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

Αν για παράδειγμα θέλετε να κατοχυρώσετε το όνομα Giwrgos Θα πρέπει να συνδεθείτε στο #zougla και στη συνέχεια να πληκτρολογήσετε την εντολή:

Παράδειγμα: /ns register myp4ssw0rd giwrgos@gmail.com

Το email που ορίζετε κατά την εγγραφή σας θα πρέπει να είναι έγκυρο γιατί θα χρειαστεί να κάνετε επιβεβαίωση εγγραφής. Επίσης, nicknames και κωδικοί πρόσβασης με ελληνικούς χαρακτήρες δεν αναγνωρίζονται.

Θα σας εμφανίσει: Nickname Giwrgos registered. Your email address is not confirmed. To confirm it, follow the instructions that were emailed to you.

Στη συνέχεια θα σας έρθει ένα email της μορφής:

You have requested to register the nickname Giwrgos on Snoonet. Please type “ /msg NickServ CONFIRM eSTJOPWv8 ” in your IRC Client to complete registration.

Αντιγράφετε το παρακάτω μήνυμα: /msg NickServ CONFIRM eSTJOPWv8 για να ολοκληρωθεί η εγγραφή σας.

Σε κάθε νέα κατοχύρωση που πραγματοποιείτε ο κωδικός επιβεβαίωσης(confirm) είναι διαφορετικός. Τα παραπάνω αποτελούν ενδεικτικό παράδειγμα.

Πλέον, κάθε φορά που συνδέεστε από το webchat θα πρέπει να βάζετε το Nickname σας και στο πεδίο I have a password τον κωδικό πρόσβασης που ορίσατε.

Ο κωδικός πρόσβασης είναι αυστηρά προσωπικός και για τη δική σας ασφάλεια, σας συνιστούμε να μην τον γνωστοποιήσετε σε κανέναν.

Η διεύθυνση IP από την οποία συνδέομαι είναι ορατή σε άλλους χρήστες;

Οι πραγματικές IP διευθύνσεις των χρηστών που συνδέονται στο #zougla δεν είναι ορατές για λόγους προστασίας των προσωπικών σας δεδομένων.

Ο κωδικός πρόσβασης που έχω βάλει είναι ασφαλής;

Οι κωδικοί πρόσβασης είναι κρυπτογραφημένοι και δεν μπορεί να τους γνωρίζει κάποιος άλλος χρήστης/διαχειριστής. Σε περίπτωση που ξεχάσετε τον κωδικό σας, μπορείτε να κάνετε ανάκτηση μέσω email.

Πως μπορώ να γίνω operator(@) στο #zougla;

Η θέση του operator έχει περισσότερες ευθύνες σε σχέση με έναν απλό χρήστη και δεν είναι απλά ένας τίτλος. Για να γίνει κάποιος operator στο #zougla θα πρέπει:

  • Να συμμετέχει ενεργά στο κανάλι και να μην δημιουργεί προβλήματα χωρίς λόγο.
  • Να σέβεται τα υπόλοιπα μέλη του #zougla ανεξάρτητα από το αν έχουν παραπάνω προνόμια.
  • Να βοηθάει τα καινούργια μέλη ώστε να προσαρμοστούν πιο εύκολα και να μάθουν τις βασικές εντολές του chat.
  • Να μην μπλέκει τις προσωπικές του διαφωνίες με το κανάλι.
  • Να διατηρεί κλίμα ισορροπίας στο κανάλι και να αποφασίζει σύμφωνα με την πολιτική λειτουργίας του #zougla.

Πως μπορώ να ξεκινήσω κλήση με μικρόφωνο;

Προϋπόθεση για να μπορέσετε να μιλήσετε με μικρόφωνο είναι και οι δύο συνομιλητές να έχουν συνδεθεί από το webchat και να επιλέξουν το εικονίδιο της κλήσης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε στο κεντρικό κανάλι, είτε σε προσωπικό μήνυμα.

Θέλω να επικοινωνήσω με κάποιον από την ομάδα του #zougla, που μπορώ να απευθυνθώ;

Για οποιεσδήποτε ερωτήσεις/καταγγελίες που αφορούν ΜΟΝΟ το #zougla μπορείτε να απευθυνθείτε στο κανάλι #zougla-opers. Μην στέλνετε μηνύματα για θέματα που αφορούν την κεντρική ιστοσελίδα του zougla.gr